Categories
Aktiviteter Seminarier Workshop

 Sociala medier för fiskodlarföreningar

image_pdfPdfimage_printPrint

Datum: 2021-07-05

Plats: FEAP möte, Athen

Hur: Workshop

RecirkFisk deltog i en workshop om digital marknadsföring som hölls i Aten och arrangerades av FEAP och HAPO i december 2022. Vi har sammanfattat de bästa lärdomarna från dagen:

Det är tydligt att det är avgörande för varje företag att ha närvaro online, men denna närvaro bör vara planerad och man måste förstå vilka medier man ska använda, eftersom inte alla plattformar kommer att passa din publik eller dina mål. Det är viktigt att välja en eller maximalt tre sociala medieplattformar att arbeta med.

Exempelvis: En plattform som LinkedIn är lämplig för affärsnätverk, medan Instagram, Facebook och TikTok kan användas mycket väl för marknadsföringskampanjer. Men du måste känna att det kommer att bli naturligt att närvara där.

Det viktigaste är att definiera och bedöma dina mål innan du börjar skriva på sociala medier.

Använd SMART-tekniken för ETT mål varje gång:

Som ska vara: SPECIFIKT, MÄTBART, UPPNÅELIGT, RELEVANT och TIDSSPECIFIKT.

Planera i förväg med en sociala medier-kalender. Om du ska börja på sociala medier behöver du vara konsekvent. Det är bättre att publicera en gång i veckan och planera inläggen i förväg så att det inte blir stressigt att producera. Planera för helgdagar och specifika datum som är speciella.

Ett bra tips är att du ska försöka mänskliggöra ditt varumärke. Människor använder sociala medier för att ansluta till andra människor, så visa dina “fans” det verkliga dig och de människor som finns bakom din logotyp, var öppen och mänsklig. Var äkta.

Ett råd att ta med sig är att försöka visa vilka som står bakom logotyperna, därför ska vi försöka filma anläggningarna och publicera videosnutar , så vi kan testa lite.

Athe - Workshop om Sociala Medier